SALVINI BRUTALNO IZVRIJEĐAO IMIGRANTA: Da li je vaš sin diler?

Mateo Salvini, lider italijanske krajnje desne opozicione partije Liga i bivši ministar unutrašnjihh poslova još jednom je izazvao osudu javnosti, nakon što je u Bolonji zazvonio na interfon tunižanske porodice i pitao da li tu živi diler droge.

  • Svijet

  • 22. Jan. 2020  

  • 1

Video snimak više televizija pokazuje kako Salvini okružen novinarima zvoni na interfon tunižanske porodice i govori: "Dobro veče, gospođo, da li je vaš sin diler?"

Nakon što je komunikacija iz stana prekinuta, Salvini je još nekoliko puta zvonio, ali odgovora nije bilo.

Incident se dogodio u radničkom naselju Pilastro sa visokom stopom kriminala, prenosi Ansa.

Navodni diler, 17-godišnji mladić čiji su roditelji iz Tunisa, ali je rođen u Italiji, izjavio je danas da je potražio pravnu pomoć od lokalnog advokata Keti La Tore, koja je pokrenula kampanju protiv govora mržnje.

Salvinija, lidera anti-migrantske, evroskeptične Lige mnogi kritikuju zbog antimigrantske politike koju je vodio dok je bio ministar unutrašnjih poslova, uključujući zatvaranje italijanskih luka za spasilačke brodove koji prevozem migrante i ukaz o bezbjednosti za koji krittičari tvrde da kriminalizuje migrante i ukida im određena prava.

Popularni di džej, pisac i glumac Fabio Volo ismijao je Salvinija, optuživši ga da "smije da krene samo na slabe".

On je pozvao Salvinija da ode i pozvoni na vrata Kamore, napuljske mafije, ako ima hrabrosti.

Voloova izjava postala je viralna, a mnogo ljudi se na druzštvenim mrežama saglasilo sa njim.

Zamjenik predsjednika parlamenta Tunisa Osama Sgajer ocijenio je da je Salvini pokazao "rašističko i sramno ponašanje", koje podriva odnose između dvije zemlje.

U odgovoru tunižanskom zvaničniku, Salvini je naveo da je "slušao krik bola majke hrabrost, koja je izgubila sina zbog droge".

Lider Lige nalazi se usred kampanje pred lokalne izbore u regiji Emilija Romanja, koji se održavaju u nedjelju.

(Tanjug/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...