BIVŠI MINISTAR MUP-a ITALIJE PRED SUDOM: Desničar optužen za "kidnapovanje migranata" stao u gard da se brani

Obzirom da njegova "Liga" više nema većinu u Senatu, Salvini nije mogao izbjeći ovakav razvoj događaja

  • Svijet

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 0

Bivši italijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini naći će se pred sudom zbog navodnog "kidnapovanja migranata".

Lidera desničarske stranke "Liga" optužio je italijanski Senat u srijedu da je u julu prošle godine političkom odlukom spriječio brod sa 131 migrantom da se iskrca u italijanskoj luci. Senat je također donio odluku o oduzimanju imuniteta bivšem ministru.

Salvini je odluku Senata komentirao na Twitteru:

"Sudijama ću objasniti da mi je bila obaveza stati u zaštitu građana Italije, i mirno ću ući u sobu za saslušanja predstavljajući milione Italijana - jer sam uradio ono što su oni željeli - provjeriti sve koji dolaze u Italiju i one koji je napuštaju, kao što bi uradio kod svoje kuće. Ako niste uradili ništa loše, nema razloga za strah", poručuje Salvini.

Obzirom da Liga više nema većinu u Senatu, Salvini nije mogao izbjeći ovakav razvoj događaja.

Senat će 27. februara odlučiti da li da podigne optužnicu protiv Salvinija i za sličan slučaj koji se desio samo mjesec dana kasnije, u periodu od 14. do 20. augusta, kada je odlukom lidera Lige "zadržano" 107 migranata na brodu nevladine organizacije u vodama Sicilije, prenosi Euronews.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...