OVDJE SVI PRAVIMO VELIKU GREŠKU: Iako često sami peremo vozilo u samouslužnim praonicama, ovo često zaboravimo oprati…

U zimskim mjesecima najvažnije nam je odlediti stakla i što prije krenuti na posao

  • Auto

  • 26. Jan. 2020  

  • 0

Najvažnije nam je da metlice brisača bez ostataka uklanjaju snijeg i kišu s vjetrobranskog stakla. Ali što je s prozorima?

Pušenje u vozilu stvara masne naslage na staklima, a čak i ako ne pušite vjetrobransko staklo će se zaprljati, odnosno na njemu će se stvoriti oku nevidljiv sloj prljavštine. Iako nevidljiv, tek nakon čišćenja jasno je koliko je zapravo bilo prljavo.

U uvjetima slabije vidljivosti, a pogotovo noću, to može biti veliki problem i može smanjiti vidljivost, odnosno može distorzirati sve što vidite ispred sebe.

No, kako najlakše oprati stakla s unutarnje strane?

Ako je vam je stalo do estetike i čistoće, raširite ručnik ili krpu po središnjoj konzoli kako kapljice i prljavština od pranja stakla ne bi padale po plastici. Ako nemate profesionalno sredstvo za čišćenje stakala u automobilima poslužit će i ono kućno za pranje stakala. Namočite tim sredstvom krpicu i dobro prebrišite vjetrobransko staklo i ostala stakla u interijeru vozila.

Razlika je drastična…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...