„SB“ OTKRIVA; NENAD NEŠIĆ, "DEŠAVANJE" BUDUĆEG LIDERA U RS-u: Nešićeve fotografije obavezne u prostorijama DNS-a i javnim preduzećima, pišu mu se pisma podrške i pjevaju pjesme!

Nenad Nešić se za kratko vrijeme nametnuo kao nova zvijezda na političkom nebu Republike Srpske, pa i Bosne i Hercegovine

  • Mini market

  • 23. Feb. 2020  23. Feb. 2020

  • 1

Nakon što je munjevito i efikasno preuzeo čelnu funkciju u Demokratskom narodnom savezu (DNS) i u penziju poslao dugogdišnjeg čelnika te stranke Marka Pavića, Nešić izrasta u ozbiljnog političara, koji  je akumulirao niz važnih političkih i poslovnih funkcija. Dugogodišnji je direktor  Puteva Republike Srpske, zahvaljujući čemu je stekao enormno lično bogatstvo, što se moglo vidjeti na čuvenom video-snimku sa proslave rođenja djeteta na kojem Nešić razulareno  šutira gomilu novčanica. Nešić je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, gdje je pridruženi član Dodikovog SNSD-a. Istovremeno kao dio parlamanetarne većine u Narodnoj Skupštini RS-a kontrolira bitne karike vlasti i resurse  u ovom entitetu.

Nakon što je preuzeo čelnu funkciju  DNS-u, Nešić je krenuo u konsolidiranje stranke i discipliniranje njenog rukovodstva i članstva zahtijevajući slijepu odanost njemu kao novom predsjedniku, pa čak i njegovanje kulta ličnosti.

Prema informacijama koje stižu sa "terena", mnoge stranačke prostorije DNS-a odnedavno krase uramljene fotografije Nenada Nešića, koje  predstavljaju i obavezan "likovni detalj" i u kancelarijama šefova javnih preduzeća koje je postavio Demokratski narodni savez. To ilustrira fotografija Slavka Gligorića, narodnog poslanika i direktora Željeznica RS-a koji se slikao u svom uredu u kojem odnedavno  "visi" slika Nenada Nešića!

SAVO GLIGORIĆ, DIREKTOR ŽELJEZNICA REPUBLIKE SRPSKE

Da se kult novog predsjednika uspješno širi među članstvom i simpatizetima DNS-a potvrđuje  i službena stranica Opštinskog odbora ove stranke u Doboju sa koje je upućen neobičan muzički pozdrav Nenadu Nešiću u formi kratkog muzičkog uratka kojim ga pozdravljaju izvjesna braća Lazić, pjevači i članovi DNS-a.

Za kratko vrijeme koliko je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, očito je to, pokazuje ambiciozne planove i namjere  koje bi ga vrlo brzo mogle sasvim približiti Miloradu Dodiku, neprikosnovenom lideru Republike Srpske, čijim su fotografijama, također, iskićene brojne učionice, javna preduzeća i stranački štabovi u tom entitetu. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...