EPIDEMIJA KORONAVIRUSA POGODILA SLOVENSKU INDUSTRIJU: Gorenje obustavlja proizvodnju na dvije sedmice

Gorenje zapošljava oko deset hiljada radnika, od čega sedam hiljada u Sloveniji

  • Ekonomija

  • 21. Mar. 2020  21. Mar. 2020

  • 0

Proizvođač aparata za domaćinstvo Gorenje, čiji je vlasnik kineska kompanija Hisense, obustavit će zbog epidemije koronavirusa proizvodnju u Sloveniji, te u pogonima Gorenja u Češkoj i Srbiji, objavili su slovenski mediji, prenosi novinska agencija HINA.

Informaciju su za ljubljansko "Delo" potvrdili u upravi Gorenja, navevši da će sve evropske fabrike Hisensea biti zatvorene od 23. marta pa sve do 5. aprila.

U upravi Gorenja navode da su se za taj korak odlučili iako imaju dovoljno materijala za nastavak proizvodnje, želeći time dati svoj doprinos borbi za obuzdavanje širenja virusa i zaštiti zdravlja svojih zaposlenih.

U proizvodnim pogonima Gorenja u Velenju po zadnjim podacima nitko nije zaražen koronavirusom, a firma je zadnjih sedmica dobijala pohvale predstavnika vlasti o mjerama koje su za zaštitu ljudi preduzeli, jer su svi nosili zaštitne maske i redovno ih mijenjali, te mjerili tjelesnu temperaturu.

Gorenje zapošljava oko deset hiljada radnika, od čega sedam hiljada u Sloveniji, navodi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...