VELIKA GREŠKA AMERIČKOG MEDIJA: U dramatičnom izvještaju iz New Yorka prikazali snimke italijanske bolnice (VIDEO)

Veliki propust napravila je američka medijska kuća CBS, odnosno CBS News. Prije nekoliko dana objavili su reportažu o navodno 'pravom stanju stvari' iz pretrpanih bolnica na području New Yorka, a sve u kontekstu daljnjeg izbijanja koronavirusa u tom gradu.

  • Mini market

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Bilo je to 25. marta ove godine.

I ništa tu ne bi bilo čudno da istu snimku, identičnu, nekoliko dana ranije, 22. marta ove godine, nije pustio američki Sky News, izvještavajući zapravo iz Italije, a ne iz Amerike.

'Ovo je glavna bolnica u Bergamu, u provinciji Lombardija. To je jedna od najnaprednijih bolnica u Europi', izvijestio je tada Sky News.

Identične snimke u međuvremenu su nekome postale sumnjive, usporedili su ih i shvatili da je CBS News uhvaćen u laži. Objavili su naime snimku iz Italije, prikazujući navodno stanje u američkim bolnicama.

CBS News priznao je grešku jučer, 30. marta, u ponedjeljak.

'Bila je to greška u uređivanju. Odmah smo poduzeli korake da je uklonimo sa svih platformi i emisija', rekao je glasnogovornik CBS News za Fox News.

Ne vjeruj svemu što se objavljuje po medijima, objavljeno je nakon ovog propusta na Twitteru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...