TO NIJE BIO NIMALO PAMETAN POTEZ: Saigrač otkrio šta se dogodi kad blokiraš Jordana na treningu

Dokumentarac Posljednji ples, čija su prva dva nastavka emitirana prošlog vikenda, ponovno su pobudila ogroman interes za Michaela Jordana, ali i njegove suigrače iz Chicago Bullsa.

  • Sport

  • 24. Apr. 2020  24. Apr. 2020

  • 0

Tako je Bill Wennington, pričuvni centar koji je za Bullse igrao od 1993. do 1999. i osvojio druga tri naslova prvaka, kao i Toni Kukoč, na Twitteru odgovarao na pitanja fanova.

Jedan ga je fan pitao da ispriča priču koju je negdje pročitao, o tome kako je jednom blokirao Jordana na treningu, što se ovome nije nimalo svidjelo.

"Da, istina je, jedanput sam ga blokirao na početku treninga, a onda me je napadao do kraja treninga. Michael je bio vrlo, vrlo kompetitivan, a tog dana sam ja bio taj koji ga je uspio blokirati dok smo izvodili vježbe tri na dva i dva na jedan, prije nego što ćemo krenuti u normalni trening pet na pet. Uvrijedio se i izazivao me do kraja treninga, verbalno i fizički, da ga opet blokiram", započeo je Wennington koji je danas televizijski komentator na utakmicama Bullsa.

"Sjećam se da sam u jednom trenutku bio na potpuno drugom kraju terena. Michael je predriblao cijelu momčad, bacio se na mene i šutnuo preko mene, pa rekao 'blokiraj ovo', uz još neke druge riječi. To je bio Michael, svakog dana nas je izazivao da budemo bolji, mentalno i fizički čvršći kako bismo bili spremni za protivnika. Tih se godina igralo vrlo čvrsto, pogotovo protiv ekipa poput New Yorka i Miamija, kad sam se morao nositi s Patrickom Ewingom i Alonzom Mourningom, a on se želio pobrinuti da i ja budem spreman, kao i svi ostali na parketu. I to me zaista činilo boljim igračem", ispričao je 56-godišnji Kanađanin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...