KIM JONG UN JE NAVODNO ŽIV: "Čestitam vam u ime korejskog naroda"

Kim je poželio prijateljskom narodu Južne Afrike još više uspjeha

  • Svijet

  • 27. Apr. 2020  

  • 0

Poslao telegram 

Nakon informacija u pojedinim svetskim medijima da je lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un bio podvrgnut kardiovaskuolarnoj operaciji i da je poslije nje u “vegetativnom stanju”, mediji u Severnoj Koreji nastavljaju da objavljuju saopštenja o aktivnosima Kim Jong Una.

Agencija KCNA objavila je da je Kim danas poslao telegram čestitke južnoafričkom predsjedniku Sirilu Ramafosi povodom Dana slobode.

“Uoči Dana slobode, značajnog nacionalnog praznika naroda vaše zemlje, želim da vam srdačno čestitam, vašoj vladi i narodu u ime Demokratske Narodne Republike Koreje i korejskog naroda”, navedeno je čestitki.

Kim je poželio prijateljskom narodu Južne Afrike još više uspjeha u naporima da promoviše nacionalno jedinstvo i ostvari još veći društveno-ekonomski napredak.

U poruci je takođe izraženo uvjerenje da će tradicionalni odnosi prijateljstva i saradnje između dvije zemlje stalno jačati, navodi agencija KCNA.

CNN prenosi vijest agencije KCNA i navodi da nema načina da provjeri da je pismo autentično.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...