MIRNES AJANOVIĆ GRMI IZ TUZLE: „Povodom hinjske i podmukle politike gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, zbog koje se…“

Saopćenjem za javnost oglasila se stranka BOSS.

  • Mini market

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

-Tuzlaci se danima smrzavaju zbog hinjske politike gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, koji je pred kraj zvanične sezone grijanja pompezno najavio da će se zbog hladnog perioda nastaviti zagrijavanje stanova da bi nedugo nakon toga grijanje bilo ukinuto kako bi se na štetu zdravlja građana sačuvala budžetska sredstva koja Imamović očito smatra privatnim - istaknuo je vijećnik BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla.

- Gradonačelnik Jasmin Imamović odbio je staviti u dnevni red Gradskog vijeća prijedlog BOSS-a za zagrijavanje stanova, a sebi je prethodno protuustavno podmuklo obezbijedio da jedini može sazivati sjednice i predlagati dnevni red a da vijećnici ne mogu ni raspravljati. Zahtjev BOSS-a za zagrijavanje stanova je odbijen uz obrazloženje (broj: 02-177-5-2020 od 28. 5. 2020. godine) da je potrebno uraditi, citiramo: "stručnu analizu sa tehničkog aspekta funkcionisanja sistema daljinskog zagrijavanja grada", završen citat, da bi zatim Imamović negirao sam sebe ističući da grijanja neće biti, jer je potreban remont te da ne postoji tehnička mogućnost za puštanje grijanja u pogon, iako je remont mogao i trebao biti u ljetnom periodu, pogotovo zbog stanja prirodne nesreće - upozorava Mirnes Ajanović.

- Jasmin Imamović je brzo zaboravio njegovu podmuklu zabrinutost za zdravlje građana, posebno penzionera i djece, koju je i snimio i objavio u medijima i na web stranici Grada Tuzla, citiramo: "Grad Tuzla: Radijatori ostaju topli. Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sastao se danas, 14. 4. 2020. godine, sa predstavnicima Kriznog štaba i direktorom Centralnog grijanja d.d. Tuzla. Na sastanku je zaključeno da ne bi bilo dobro da dođe do masovne prehlade pacijenata i medicinskog osoblja u klinikama i građana u stanovima. Dogovoreno je da radijatori ostaju topli do stabilizacije toplijeg vremena.", završen citat.

Dakle, evidentno je da još uvijek nema stabilizacije toplog vremena, a građani Tuzle, posebno najugroženije kategorije, penzioneri i djeca, smrzavaju se zbog hinjske i podmukle politike Jasmina Imamovića te će 100.000 građana cijenu platiti svojim zdravljem i novcem za dvostruke račune električne energije zbog pokušavanja da se zagriju putem grijalica ili rerni - istaknuo je vijećnik Mirnes Ajanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...