MIRA FURLAN O DONALDU TRUMPU: "On je greška cijelog svijeta, raspad Jugoslavije je..."

"... ono na šta me podsjeća sve ovo što se sada dešava u SAD-u"

  • Kultura

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 2

Glumica Mira Furlan izjavila je da se epidemija koronavirusa u SAD-u pretvorila u politički problem i da je zemlja podijeljena.

“Ovdje je stvar postala politčna. Nema kontrole, republikanci otvaraju, demokrati zatvaraju... Republikanci hoće da biznis ide dalje, jedan od njih je u jednom trenutku čak izjavio da stare ljude treba žrtvovati za mlade. Otvorimo sve, pa ko preživi, ako si star, sorry”, ispričala je Furlan u okviru platforme “Alone Together” koju je organizovao Kulturni centar Grad, prenio je beogradski Blic.

Govoreći o Trumpu, rekla je da on ne zaslužuje da se o njemu govori i da je on greška celog sveta.

“Ne zaslužuje da se o njemu uopće govori. To je greška svih nas, cijelog svijeta, što mu dajemo ono što mu treba. Ljudi se bave njegovim tvitovima, a zapravo se dešava mnogo gore iza kulisa, ludilu nema kraja”, rekla je glumica.

Miru Furlan je sve ovo podsjetilo na raspad Jugoslavije i da se zemlja podijelila u dva tabora.

“Mi smo veterani raspada. Mi znamo kako sve to izgleda, zato je meni sve to što se dešava u Americi i prije svega ovoga - deja vu. Duh je pušten iz boce kao i kod nas. Mi smo vidjeli, naš primjer nam kaže, jednom kada ga pustiš, on neće tek tako ući unutra”, veli Mira Furlan.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...