NAPRAVITE POSAVSKI KROMPIR: Šta ga razlikuje od drugih?

Pa, zapravo, ništa, osim što je recept stigao iz tog dijela naše regije, a možda i kukuruzno brašno

  • Gastro

  • 16. Jun. 2020  16. Jun. 2020

  • 0

SASTOJCI: 

1 kg krompira

krupno kukuruzno brašno zvano krupica

ulje

so

biber

začini po želji

PRIPREMA:

1. Krompir oguliti i izrezati na čevrtine.

2. Pomiješati kukuruznu krupicu, začine, so i biber.

3. Posuti po krompiru i dobro pomiješati.

4. Krompir posuti sa malo ulja i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...