OZBILJNE PRIPREME ZA IZBORE: Akademik Abdulah Sidran postao član Predsjedništva GS-a

Jučer je održana sjednica Predsjedništva Građanskog saveza, na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o formiranju kluba zastupnika GS-a i daljnjem radu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 1

Sjednici Predsjedništva Građanskog saveza prisustvovao je novi član Predsjedništva GS-a, akademik Abdulah Sidran, koji pored svog svjetski priznatog umjetničkog opusa, iza sebe ima veoma značajan društveni angažman, kao što je potpisivanje Manifesta u Parizu koji upozorava da se Evropa nalazi u opasnosti i da je sada potrebno boriti se za ideju Evrope prije nego što nestane u valovima populizma, a koji je potpisalo 30 uglednih svjetskih pisaca. Sjednici su prisustvovali i novi članovi Predsjedništva GS-a, zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Hasan Muratović i Bahrudin Šarić.

Na sjednici je, također, nevedeno da su najave formiranja vlasti na nivou FBiH bez SDA ili bez HDZ-a samo predstava za javnost. Samo naivni mogu vjerovati u mogućnost razlaza dugogodišnjih koalicionih partnera, naročito zbog trenutnih kapaciteta SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i HDZ-a u Domu naroda.

Iskazano je veliko zadovoljstvo povodom širenja Građanskog saveza, kao i zbog pristupanja nekoliko hiljada novih članova u Tuzlanskom kantonu, te zbog najave pojačanih aktivnosti u Unsko-sanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, navedeno je u saopštenju Predsjedništva Građanskog saveza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...