TUĐMANOV OBAVJEŠTAJAC I GLAVNI ZAPOVJEDNIK LIVANJSKOG BOJIŠTA KOMENTIRAO PREVIRANJA U SRBIJI: Vučiću se ne piše dobro, Srbiju očekuju ozbiljna…

Nerede u Beogradu te koje će biti posljedice protesta za srbijanskog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za "Direktno" je komentirao umirovljeni admiral i geopolitički analitičar Davor Domazet Lošo.

  • Regija

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

“Ono što se događa u Beogradu, nije iznenađenje za one koji se bave geopolitikom. To je dio jednog šireg geopolitičkog procesa. Da se simbolično izrazim, imperij uzvraća udarac. Naime, na globalnoj svjetskoj razini, militantni liberalizam kreće u odgovor na suverenizam koji jača u svijetu i posebno u Europi. Naime, pokušalo se s takozvanom pandemijom koronavirusa. Sve se svodi na to da se prisilno cijepi ljude i da se na takav način posebno ugradi čip”, rekao je Domazet Lošo.

Domazet Lošo tvrdi da je pandemija koronavirusa napad na ‘tri predsjednika velikih geopolitičkih tabora’.

“Krenulo se na sva tri predsjednika velikih geopolitičkih tabora. Prvo se krenulo na kineskog predsjednika Xija Jinpinga. Zato se koronavirus prvo pojavio u Kini. Nakon toga se virus trebao pojaviti u Rusiji, ali je Vladimir Putin sve to pratio i na vrijeme riješio stvari u svojoj kući. Također, trebalo je srušiti američkog predsjednika Donalda Trumpa. Nije se uspjelo koronavirus, ali Trump je brzo reagirao. Uskratio je financiranje WHO-u, trenutno najvećoj zločinačkoj organizaciji u svijetu. Onda su mu pušteni rasni neredi, koji se sada na neki način sele u Europu. Oni očekuju da će Trump lako pasti, ali meni se čini da to neće baš tako lako ići. Međutim, taj val militantnog liberalizma će, nakon američkih predsjedničkih izbora, na neki način krenuti na Europu”, ističe Domazet Lošo.

Također, Domazet Lošo naglašava kako su izbori u Srbiji i Hrvatskoj održani u neregularnim uvjetima.

“U tom kontekstu će biti utjecaja za politiku u Hrvatskoj, a poglavito i u Srbiji. Vučić je doveden isključivo iz jednog razloga, da potpiše takozvano razgraničenje na Kosovu. To je put prema stvaranju velike Albanije. To za srpsku politiku ne može biti prihvatljivo. Naravno, to ne govorim iz konteksta odnosa Hrvatske i Srbije, već iz perspektive čiste geopolitike. Vučiću je odgovarala pandemija koronavirusa. Mogao je uvesti drakonske mjere, karantene… U takvim neregularnim uvjetima održani su izbori u Hrvatskoj i Srbiji. Izašlo je manje od 50 posto građana pa se zbog toga može postaviti i pitanje legitimiteta tih izbora.

Sastavljanje Vlade u Hrvatskoj sa predstavnicima nacionalnih manjina je na neki način podjela suvereniteta Hrvatske nakon Domovinskog rata između Hrvata i Srba. S druge strane, Vučić u Srbiji nije mogao potpisati razgraničenje. To bi uistinu diglo na noge SPC, ali i ostale državljane Srbije. Vučić se morao dodvoriti Zapadu, jer on provodi njihovu politiku pa je morao uvesti još strožije mjere, među njima i uvođenje policijskog sata. Naravno, oporba je to doživjela kao novi udar, jer sve manje ljudi vjeruje da je pandemija koronavirusa zaista pandemija. To je udar okultne oligarhije koja u svojim rukama ima gotovo sve medije”, dodao je Domazet Lošo.

Kako ističe Domazet Lošo za "Direktno", Vučiću se u svakom slučaju ‘ne piše dobro'.

“Što će biti dalje, ovisi o tome koji će prvi potez povući Vučić. Hoće li Vučić nastaviti s ovim drakonskim mjerama, znajući kakvo mišljenje o tome ima većina u Srbiji? Ako povuče takav potez, može se očekivati odgovor oporbe. Ako povuče ili ublaži potez o mjerama, to će biti početak njegovog kraja. U svakom slučaju mu se ne piše dobro. Srbiju u idućim mjesecima čekaju ozbiljna previranja. To čeka i nas najesen, kad vidimo kako će funkcionirati ta Plenkovićeva Vlada sa predstavnicima manjina. Ponavljam, s tom Vladom se na neki način poništava pobjeda u Domovinskom ratu, jer se sada suverenitet dijeli sa Srbima, a mislim da Republika Hrvatska nije nastala zbog toga”, zaključio je Lošo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...