ADMIRAL DAVOR DOMAZET LOŠO O OPTUŽNICI ZA RATNI ZLOČIN: "Spasili smo srpske živote od srpske politike!"

- Ja sam admiral pobjedničke vojske, a ta pobjednička vojska je četiri puta odbranila i spasila Bosnu i Hercegovinu. Četiri puta, ne jednom!

  • Vijesti

  • 09. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 0

Admiral Davor Domazet Lošo jedan je od 14 generala Hrvatske vojske sa zamolnice Tužiteljstva BiH kojom se traži od Hrvatske da preuzme procesuiranje 14 generala za navodne ratne zločine počinjene tokom operacije Bljesak. Za Oslobođenje govori otkud zamolnica, otkud zločini i šta se sada želi postići.

"Velikosrpska politika svake godine, svaki put izmišljaju nešto za Oluju, uvijek vrte istu mantru a ja sam planer operacije, isplanirana je dvije godine prije nego što je izvedena, u listopadu 1993. godine. Vodio sam tada vojno-obavještajnu službu Hrvatske vojske, imao sve potrebne informacije, gdje su predsjednik Srbije Slobodan Milošević i general Momčilo Perišić pod patronatom Engleza ovako zaključili: da će Englezi odugovlačiti što duže mogu da se ta okupirana područja ne integriraju u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, a hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, kako su oni rekli, bit će prisiljen ići u oslobađanje, dakle, Hrvati, a onda će oni, Srbi, napraviti tako da mi pobijemo 40.000 do 50.000 Srba, pa bi oni pokazali svijetu da su Hrvati fašisti, za sva vremena nema hrvatske države, ne samo nje, nego nema ni Hrvata. I zato je operacija Oluja isplanirana tako da su s hrvatske strane spašeni srpski životi od srpske politike, kaže general Domazet Lošo i tvrdi: "Ja sam admiral pobjedničke vojske, a ta pobjednička vojska je četiri puta obranila i spasila Bosnu i Hercegovinu. Četiri puta, ne jednom!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...