SVI PRIČAJU O RONALDU, A ZABORAVLJAJU NA DŽEKU: Portugalac se izjednačio s najboljim bh. napadačem koji je do istog dostignuća stigao prije dvije godine...

Ronaldo je došao do 30 golova u sezoni i postao je tek treći (ubrzo je to uradio i Ciro Immobile) nogometaš koji je u posljednjih 60 godina dao najmanje 30 golova u jednoj sezoni Serije A.

  • Sport

  • 21. Jul. 2020  21. Jul. 2020

  • 0

Ono o čemu se posebno pričalo je rekord sa 50 i više postignutih golova u engleskoj Premier ligi, italijanskoj Seriji A i španskoj La Ligi, ali zanimljivo je da su svi zaboravili jednu stvar - Edin Džeko je uradio nešto slično.

Ronaldo se tako izjednačio s našim Edinom Džekom, koji je do ovog dostignuća stigao još u martu 2018. godine.

Džeko je u tri lige petice postigao najmanje 50 golova, a jedina razlika je ta što je bh. reprezentativac, umjesto u La Ligi, pored Premier lige i Serije A, 50+ golova dao u njemačkoj Bundesligi.

Džeko je u dresu Rome postigao 77 golova u Italiji, u Bundesligi je kao igrač Wolfsburga postigao 66, a u Premier ligi kao igrač Manchester Cityja 50 golova.

Niko ne pokušava da ospori veliko postignuće portugalskog majstora, ali moramo da skrenemo pažnju i na Džeku, koji je godinama jedan od najboljih napadača na svijetu i često nedovoljno cijenjen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...