ZLATANOVA MAGIJA VRIJEDNA MILIONA: Pogledajte Ibrahimovićeve golove koji su Džekinu Romu zavili u crno…

Milan je gostovao na stadionu Mapei i upisao važnu pobjedu nad Sassuolom u okviru 35. kola Serije A rezultatom 2:1.

  • Sport

  • 22. Jul. 2020  22. Jul. 2020

  • 0

Nakon početnog ispitivanja snaga, Milan je uspio stići do vodstva u 19. minuti, kada je Zlatan Ibrahimovć "poletio" i glavom smjestio loptu u gol Sassuola nakon ubacivanja Calhanoglua.

Mogao je Zlatan do gola i u 33. minuti, ali je ovaj put njegov udarac glavom odbranio Consigli.

U 39. minuti, Calhanoglu je poprilično jeftino dao penal Sassuolu nakon što je bio nesmotren i dopustio da ga lopta pogodi u ruku.

Siguran s bijele tačke za 1:1 bio je Francesco Caputo u 42. minuti utakmice.

Prvo poluvrijeme produženo je šest minuta i zbog činjenice da je sudija dosta dugo pregledao situaciju koja je dovela do penala za Sassuolo pa je Milan dobio na vremenu da dođe do novog vodstva prije odlaska na odmor. A to se i desilo.

Calhanoglu je odlično proigrao Ibrahimovića, koji je majstorski reagovao, zaobišao golmana Sassuola i pogodio za 1:2.

Nije tu bio kraj problemima za Sassuolo u sudijskoj nadoknadi. Pred sami odlazak na odmor, Bourabia je faulirao Rebića, koji se odlično postavio i dobio drugi žuti karton. Tako je Sassuolo ostao sa desetoricom.

"Rossoneri" se tako i dalje mogu nadati plasman u Ligu Evrope. Nakon ovog susreta, Milan je prestigao Romu i Napoli i barem nakratko došao do pete pozicije (direktan plasman u grupnu fazu LE). Milan sada ima 59 bodova, bod više od šestoplasirane Rome i tri boda više od Napolija na sedmom mjestu, ali i utakmicu više u odnosu na spomenute ekipe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...