„POZNAT LIK SA PUŠKOM U RUCI IZNAD SARAJEVA“: Koordinacija temeljnih boračkih organizacija Armije RBIH poslala brutalnu poruku Vučiću i Dodiku…

Iz Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH saopćili su da je izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je Trebinje srpski grad za svaku osudu te zahtijevaju od svih probosansko orijentiranih političara žestoke osude ovakve izjave, ma od koga one dolazile.

  • Društvo

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 7

„Aleksandar Vučić nama, borcima ARBiH, poznat je lik sa puškom u ruci s brda iznad Sarajeva. Naša poruka Vučiću je veoma jednostavna – ništa u Bosni i Hercegovini nije i neće nikada biti ni srpsko, ni hrvatsko, a ni bošnjačko. Sve je to naše i tako će zauvijek biti. A sanjati je svima svakako dozvoljeno“, navode.

Još strašnijom smatraju izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji sudbinu Kosova veže s entitetom RS.

„Do sada nebrojeno puta slične izjave je Dodik olako izgovarao, a mi se rijetko oglašavali. Smatramo da je ovaj put Milorad Dodik prešao duplu crvenu liniju i ovo ćemo mu reći samo jednom. Mi, borci ARBiH, branili smo i odbranili ovu državu od agresije države čiji je predsjednik bio u BiH. Za odbranu Bosne i Hercegovine plaćena je visoka cijena, šehidska krv je prolivena, nad Bošnjacima je izvršen genocid i to nas obavezuje da ovu našu državu i dalje čuvamo i očuvamo. Ne sumnjajući da naši političari, koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom državom, nisu u stanju diplomatskim putem osujetiti svaki pokušaj sekcesije, kao i bilo kakve podjele, mi, bivši borci časne ARBiH, od istih očekujemo akciju, a ne samo blagu reakciju“, navode iz Koordinacije.

“Bosna i Hercegovina je bila, ima je i bit će je do sudnjeg dana, a garant njene opstojnosti smo mi, pripadnici Armije RBiH”, poručuju iz Koordinacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...