MAMIĆ OTKRIO ZAŠTO GA VOLI PREDSJEDNIK SRBIJE: „Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio..."

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji se krije u Međugorju, i dalje svojim izjavama privlači pažnju cijele regije.

  • Mini market

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 4

Mamić je za "Sport klub" govorio o detaljima iz svog života, o poslovanju u Dinamu, ali se dotaknuo i Jugoslavije, Milorada Pupovca, Aleksandra Vučića, Crvene zvezde, Partizana…

- Pogledajte vi što smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, dio Europske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promijenilo, samo nas u Europskoj uniji niko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji nas se ipak ozbiljno pitalo – kazao je Mamić.

- Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta - zapitao se.

- Pa, ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhitili. A da dođem u Beograd i zapjevam ‘Marjane, Marjane’, što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću –  kazao je u svom stilu.

Kasnije je spomenuo i političare pa napomenuo da uživa simpatije Aleksandra Vučića.

- Sretan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac koji je radio jedan krvavi posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da Vučić ne upita za mene: "Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek" – kazao je Mamić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...