EPIDEMIOLOG BRANISLAV TIODOROVIĆ UPOZORAVA: "Svako ko se vraća s ljetovanja, morao bi..."

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da povratak u Srbiju 25.000 turista s ljetovanja iz inozemstva može utjecati na povećanje broja zaraženih u toku septembra, da početak školske godine sa sobom može donijeti određene rizike kad je zaražavanje u pitanju, ali i da je broj oboljelih od korone direktno vezan za nepoštivanje mjera.

  • Regija

  • 07. Sep. 2020  07. Sep. 2020

  • 0

"Svako ko dolazi u Srbiju, treba da bude svjestan da sa sobom nosi rizik te bi bilo dobro da se nađe u nekoj vrsti kućne izolacije. Bilo da je u pitanju povratak s ljetovanja ili dolazak iz jednog mjesta u drugo, svi bi trebalo da imamo tu naviku da pazimo kako na sebe, tako i na druge", rekao je za "Blic" Tiodorović, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone.

On je naveo da je važno da studenti koji dolaze s onih teritorija gdje je epidemiološka situacija lošija u odnosu na Srbiju, poštuju mjere i budu na oprezu.

"To se svakako ne odnosi samo na one koji dolaze, već na cjelokupno stanovništvo, jer je primjenjivanje i poštovanje mjera od izuzetnog značaja za suzbijanje virusa", istaknuo je Tiodorović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...