DEMANTI MIRELE BUBALO: "Tvrdim da nikakve veze nemam s anonimnom prijavom protiv gospodina Osmana Mehmedagića..."

Demanti prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 11. Sep. 2020  11. Sep. 2020

  • 0

Povodom članka pod naslovom "SVE O SLUČAJU RANKA DEBEVECA: Ko i kako ruši predsjednika Suda BiH..." koji je 11. septembra 2020. godine "Slobodna Bosna" prenijela sa portal Istraga.ba, Mirela Bubalo oglasila se demantijem, koji prenosimo u cijelosti:

- U skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete Federacije Bosne i Hercegovine upućujem Vam zahtjev za ispravku krivih navoda u članku objavljenom na portalu Vašem portalu naslovljenom „Sve o slučaju Ranka Debeveca: Ko i kako ruši predsjednika suda BiH..."

Isti je proslijeđen sinoć uredniku portala Istraga.ba Avdi Avdiću odakle je tekst preuzet i nije još uvijek objavljen. Ovim povodom obratila sam se i Vijeću za štampu.

Dakle,

„ Navodi da je 'savjetnica federalnog ministra unutrašnjih poslova Mirela Bubalo 27. augusta 2020. godine, u 13 sati i 26 minuta, na sedam adresa poslala anonimnu prijavu protiv direktora Obavještajno sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića' ne samo da nisu tačni, nego su i zlonamjerni, proizvoljni i degutantni. U skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete FBiH tražim da u što kraćem roku izvršite ispravku krivih navoda jer netačnim tvrdnjama svjesno i bez osnova nanosite štetu mom ugledu, te mi vrlo ozbiljno i svjesno stavljate metu na čelo. Tvrdim da nikakve veze nemam s anonimnom prijavom protiv gospodina Osmana Mehmedagića. To ste vrlo lako mogli provjeriti da ste me prije objavljivanja članka kontaktirali i zatražili komentar u skladu s Kodeksom za štampu i online medije.

Zbog posljedica koje su izazvale lažne tvrdnje u vašem članku bit ću prinuđena podnijeti tužbu za klevetu. Na sudu ćete imati priliku dokazati tačnost vaših navoda. “

Tražim da netačne navode izbrišete iz vašeg članka ili da objavite ovaj demantiji u cjelosti i na istoj poziciji na portalu na kojoj je objavljen izvorni članak kao i da demantiji proslijedite svim medijima koji budu preuzeli Vaš članak.

Lp,

Mirela Bubalo

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...