DEMANTI HUSEINA DELALIĆA: "To nisu moji komentari, nije moj Facebook nalog..."

Demanti prenosimo u cijelosti.

  • Društvo

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 0

Husein Delalić obratio se redakciji "Slobodne Bosne" demantijem na tekst objavljen 2019. godine.

Demanti prenosimo u cijelosti.

- ZAHTJEV ZA ISPRAVKE – DEMANT objavljenog sadržaja, koji se vežu za moje ime, objavljeno dana 04.08.2019. godine, pod nasloom, SB otkriva, „Zabilješke starog pokvarenjak, iako te Facebok naloge-komentare nikad nisao dao,

I ZAHTJEV -  molba ZA UKLANJANJE SA INTERNETA, društvenih mreža, navedenog sadržaja.

Iako sa velikim zakašnjenjem, u odnosu na rokove propisane Zakonom o zaštiti od klevete, ima potrebu da se obratim iz razloga, što nisam objavio navedene komentare, a što mi je nanjelo i nanosi veliku moralnu i svaku drugu štetu.

Objavljeni sadržaj na portalu SB, navodi se, pogledajte kakve poruke-ponude sudija Husein Delalić osuđeni siledžija šalje mladim djevojkama na društvenim mrežama, citiraju se dva vrlo nepristojna komentara, iako to nisu moji komentari, nije moj facebook nalog. Vrlo je moguće da se radi o lažnom fejzbuk profilu, postoji mogućnost da su komentari dati neovlaštenom upotrebom mog mobitela- O mogućem načinu davanja komentara u toku je pribavljanje mišljenja-nalaza stručnog lica, vještaka.

Naime, ranije nisam se obratio za demant, niti podnio tužbu za klevetu, uvrede, što smatram velikim propustom. U to vrijeme kao sudija krivičar u Kantonalnom sudu Sarajevo, imao sam puno radnih obaveza, uz ostalo radio sam i na izradi više obimne presude, nisam se dobro snašao u lavini medijske kampanje, što je upravljalo dogadjajima vezano za moj tadašnji status sudije i kokrenuti disciplinski postipak u VSTV BiH, koji je obustavljen.

Naime nisam porio da sam u Trebinju 1981/2 izložen određenom montiranom postupku, bez pridržavanja elementarnih pravila zakonitog postupka, to je nesumnjivo bio cilljani progom radi diskreditacije u vremenu kada sam kao polivajav završavao Pravni fakultet u Sarajevu, radi sprečavanja rasporeda na poslove u skladu sa visokom stručnom spremom, niko od rukovodnih u polic. Organu nije imao visoku spremu. Postojali su i drugi razlozi zbog čega sam smetao, što zahtjeva šire izlaganje.

Ističem da prema Uvjerenju RS, MUP PU Trebinje, PS Gacko od 24.03. 2020. godine, nisam osuđivan, na usmeni upit , ima li šta brisano, saopšteno je „nema ništa, čisto“.

U discipline, postupku u VSTV BiH pokrenut zbog, neunošenja u aplikaciju podataka o osudi, raspolagali su podacima o postuplu iz određenih upisnika, na ime koje nije moje ime dostavljeno na Tužilaštvo BiH, Odjel RZ...

Prilozi: – Fco, uvjerenje o neosuđivanosti.
              - slijedi i detaljn. Izjašnjenje,

                                                                                                                      Podnosilac: Delalić Husein

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...