DEMANTI "AVAZA": "Gospodin Radončić nije ugovarao niti to danas vrši, kupoprodaju imovine u kompleksu 'Oslobođenja'"

Demanti prenosimo u cijelosti.

  • Društvo

  • 16. Okt. 2020  16. Okt. 2020

  • 0

Povodom teksta objavljenog na portalu "Slobodna Bosna" pod naslovom "GROM IZ VEDRA NEBA: Vesna Nikolić traži povrat očeve imovine koju je, navodno, uzurpirao Fahrudin Radončić!", opunomoćeni advokat kompanije „Avaz“ d.o.o. i gospodina Fahrudina Radončića uputio je demanti, koji prenosimo u cijelosti:

- Poštovani,

Obraćam Vam se kao opunomoćeni advokat kompanije „Avaz“ d.o.o. i gospodina Fahrudina Radončića u vezi sa neistinitim navodima koje ste objavili u tekstu pod naslovom: „GROM IZ VEDRA NEBA: Vesna Nikolić traži povrat očeve imovine koju je, navodno, uzurpirao Fahrudin Radončić!“ od 15.10.2020. godine.

U tekstu ste napisali da je Fahrudin Radončić uzurpirao imovinu pokojnog oca Vesne Nikolić u kompleksu bivše zgrade “Oslobođenja” i da je poslovni objekt izgradio na dijelu zemljišta koje navodno pripada njenom ocu, Predragu Nikoliću, prijeratnom direktoru i, kako ona tvrdi, vlasniku „Večernjih novina“, pa molimo da objavite sljedeće činjenice:

U kompleksu od 50.000 m2, čiji su zakoniti vlasnici isplaćeni u skladu sa kupoprodajnim ugovorima, “Večernje novine” posjeduju oko 100 m2 koji nisu u vlasništvu Vesne Nikolić, odnosno njenog oca. „Večernje novine“ su, kao državna imovina, bile privatizirane ugovorom koji je sa Agencijom za privatizaciju FBiH zaključio kupac stopostotnog udjela, kompanija „Alden print“ u vlasništvu gospodina Irfana Ljevakovića iz Sarajeva.

Međutim, nakon što je kompanija ugašena u postupku likvidacije, a ugovor o privatizaciji raskinut, ostala je nepoznanica ko je pravni sljednik imovine „Večernjih novina“: Federacija Bosne i Hercegovine, Općina Ilidža ili neko treći. Kompanija “Avaz” d.o.o. zainteresirana je za otkup dijela imovine koji je bio u vlasništvu „Večernjih novina“, ali pod uslovom da se utvrdi ko je njen zakoniti vlasnik.

Kompanija je odbila da pregovara sa gospođom Vesnom Nikolić, koja se predstavlja kao jedan od vlasnika, jer nema nijedan validan dokument o vlasništvu. Činjenica da je “Večernje novine” prodala Agencija za privatizaciju FBiH, dovoljno govori o tome da su nadležni državni organi ranije utvrdili kako gospođa Nikolić nije nikakva njihova suvlasnica. Da jeste, ne bi Agencija za privatizaciju FBiH prodavala cjelokupnu imovinu „Večernjih novina“.

Na kraju napominjemo, da gospodin Radončić nije ugovarao niti to danas vrši, kupoprodaju imovine u kompleksu „Oslobođenja“, s obzirom da je to u nadležnosti menadžmenta „Avaz“ d.o.o., koji je u vezi sa zahtjevima gospođe Vesne Nikolić više puta isticao da neće dozvoliti da bude ucijenjivan od strane osoba koje se predstavljaju kao vlasnici imovine, a o tome ne posjeduju validnu dokumentaciju.



Advokat Almina Pilav

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...