DRAMA U ZRAKU: Turski avion preletio preko izraelskog zračnog prostora, odmah je uslijedila reakcija Libana…

Liban i Izrael službeno su u ratu, a duž granica dviju zemalja rastu napetosti između libanske šijitske organizacije Hezbolaha i izraelske vojske.

  • Svijet

  • 12. Sep. 2020  12. Sep. 2020

  • 0

Libanske vlasti odbile su dozvoliti slijetanje turskog teretnog aviona u bejrutsku međunarodnu zračnu luku Rafik Hariri, jer je tokom leta koristio izraelski zračni prostor, rekao je u subotu za DPA dužnosnik aerodroma.

"Uprava zračne luke spriječila je slijetanje turskoga teretnog aviona u zračnu luku Bejrut, jer je preletio izraelski zračni prostor", rekao je direktor bejrutske zračne luke Fadi Al-Hassan pozivajući se pritom na libanski zakon.

"Bila je to greška turske strane... avion je preletio okupirane teritorije", rekao je u petak Al-Hasan, dodavši da s turskim vlastima nije bilo dodatnih problema.

Avion kompanije "Turkish Airlines" poletio je u petak iz jordanskog Amana te nastavio s letom prema libanskom glavnom gradu, pojasnio je glasnogovornik aviokompanije, dodavši i da nije jasno zbog čega je pilot odabrao izraelsku zračnu rutu.

Budući da je avionu onemogućeno slijetanje u zračnu luku u Bejrut, nastavio je let prema turskoj Antaliji, rekao je glasnogovornik "Turkish Airlinesa".

"Avion je dobio dozvolu za slijetanje u bejrutsku zračnu luku kasnije u petak, a preduvjet za to je nekorištenje izraelskoga zračnog prostora," dodao je.

Avion se trenutno još nalazi u Bejrutu i trebao bi poletjeti natrag prema Istanbulu, rekao je dužnosnik.

Liban i Izrael službeno su u ratu, a duž granica dviju zemalja rastu napetosti između libanske šijitske organizacije Hezbolaha i izraelske vojske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...