RUŠE SVE REKORDE: Jedna od vodećih aviokompanija prevezla milijarditog putnika, nagrađen je sa...

Trenutno imaju 413 aviona i lete na 342 destinacije, od čega je 289 međunarodnih.

  • Ekonomija

  • 25. Apr. 2023  

  • 0

Turski nacionalni avioprijevoznik Turkish Airlines jučer je prevezao milijarditog putnika.

Turkish Airlines je nagradio putnika Mustafu Balčija, koji je letio iz Istanbula za jugoistočnu tursku pokrajinu Adijaman sa milion bonus milja.

– Ovaj doživljaj nikada neću zaboraviti – rekao je Balči, javlja Anadolija.

Bonus milje mogu da se iskoriste za letove, hotele, iznajmljivanje automobila i druge dijelove putovanja preko turske aviokompanije.

– Naša kompanija, koja je dostigla milijardu putnika u 90 godina od osnivanja, ima za cilj da preveze dvije milijarde putnika do 2031. godine – rekao je predsjednik Upravnog i izvršnog odbora aviokompanije Ahmet Bolat.

Turkish Airlines trenutno ima 413 aviona i leti na 342 destinacije, od čega je 289 međunarodnih i 53 u Turskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...