SAD JE SVE JASNO: Ovo je razlog zbog kojeg je Turkish Airlines obustavio letove i prodaju karata...

Turkish Airlines je također objavio da će osigurati smještaj, izvršiti povrat novca i kompenzaciju za sve troškove zbog otkazanih letova.

  • Ekonomija

  • 02. Nov. 2023  

  • 1

Turska aviokompanija Turkish Airlines je u srijedu otkazala sve letove iz Istanbula u periodu od 19 do 22 sata po lokalnom vremenu.

Turski nacionalni avioprevoznik objavio je da su procesi izdavanja karata i rezervacije prekinuti zbog radova na održavanju.

"Neprekidno radimo na tome da vaše linije budu dostupne što je prije moguće. Molimo vas da pratite najnovije informacije na našim nalozima na društvenim mrežama", napisao je na Twitteru Yahya Ustun, viši potpredsjednik za odnose s medijima Turkish Airlinesa.

Turkish Airlines je također objavio da će osigurati smještaj, izvršiti povrat novca i kompenzaciju za sve troškove zbog otkazanih letova.

No, kako Ljudski.ba doznaje iz pouzdanih izvora iz te aviokompanije, problem nisu nikakvi infrastrukturni radovi, nego masivni cyber napad na Turkish Airlines World Wide.

U cijelom svijetu oboreni su serveri jedne od najvećih svjetskih aviokompanija, potvrđeno je za Ljudski.ba, a kompanija čini sve kako bi što prije osposobila napadnute servere.

Također, kako je potvrđeno za Ljudski.ba i svi letovi iz Sarajeva za Istanbul su otkazani.

Cyber napadi na tursku aviokompaniju mogu se dovesti u vezu sa sukobima na Bliskom istoku i jasnim stavom Republike Turske koja je stala na stranu Palestine nakon brutalnih napada na Pojas Gaze od strane izraelskih snaga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...