KAKVA GREŠKA: Pogledajte kako se BMW propisno izblamirao reklamom za Seriju 4 (VIDEO)

U reklamnom spotu, vozač s tek položenom autoškolom odmah sjeda u atraktivni coupe. Scena nakon toga mnogima nije sjela najbolje.

  • Auto

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 0

U Češkoj su uklonili reklamu za novi BMW serije 4. Glas gledalaca očito je bio snažniji od moćne marke i njihovog izdvojenog budžeta za reklamu.

Kratki isječak prikazuje mladića koji uči bočno parkiranje s instruktorom autoškole. Sve je samo ne uspješan, a instruktor se ne trudi da sakrije nezadovoljstvo viđenim.

Ali, u trenutku kada preuzme, dobije zeleno svjetlo od instruktora, na parkiralištu ugleda novi BMW serije 4. BMW ga sam “poziva” da vozi, otvara mu vrata, a mladić mu ne može odoljeti. Za volanom se pretvara u brutalnog majstora brzine i driftanja, a instruktor ostaje u šoku i pita se je li dobro postupio. Dakle, ideja gornjeg oglasa je jasna: BMW omogućava svima da uživaju u vožnji.

No, češkim gledaocima ideja se nije svidjela, pogotovo zato što je stereotipni vozač ove bavarske marke poznat po svojoj bezobzirnosti na cesti. Ni ljubitelji marke BMW nisu mu bili naklonjeni, jer su mislili da samo produbljuje predrasude i baca loše svjetlo na one koji su istinski ljubitelji marke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...