JASMILA ŽBANIĆ NAJAVILA DVA VELIKA PROJEKTA: Snimat će film o velikanu iz Sarajeva i seriju o opsadi grada… (VIDEO)

Bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić počinje snimati dokumentarni film o sarajevskom gradonačelniku i filantropu Emeriku Blumu, a namjerava snimiti i seriju o opsadi Sarajeva. Ovo je potvrdila u ekskluzivnom intrvjuu za BHRT sa Majom Čengić u Stocu.

  • Kultura

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 1

"Ja sad imam nekoliko stvari kao ideju koju bih radila s filmskom producentskom kućom 'Deblokada', imam i nekih ponuda izvana i još razmatram", kazala je Žbanić za BHRT.

"Definitivno ono što počinjemo je dokumentarni film o Emeriku Blumu. Mislim da je to čovjek koji zaslužuje film o sebi, i to je čovjek od kojeg možemo mnogo naučiti. To je bilo vrijeme kada je Bosna i Hercegovina cvjetala i zanimljivo mi je da danas pričamo o tome.

Možda će nas to stimulisati danas da radimo bolje i više, i da dođemo gdje smo bili", kazala je ona.

Žbanić je kazala i da priprema nešto što je zamišljeno kao serija o opsadi Sarajeva.

"To možda će se desiti za deset godina, možda i brže, ali to je ono što bih definitivno voljela da ostavim generaciji moje kćerke. Pokazati kako je bilo živjeti u Sarajevu. To je bio specifičan duh koji ne bih voljela da nestane. Voljela bih ga probati zadržati na filmskom platnu ili kroz TV seriju."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...