"IZNIJELI SMO NOVE SMJERNICE ZA PRIDRUŽIVANJE": Nova ohrabrujuća poruka iz EU; Oglasio se i Josep Borrell

Evropska unija je u najnovijem Izvještaju o napretku BiH ustanovila niz propusta u funkcionisanju institucija BiH, vladavini prava, borbi protiv korupcije, slobodi izražavanja i upravljanju migracijama.

  • Mini market

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 0

Pozvali su, također, bh. vlasti da hitno preduzmu sve potrebne mjere za sprečavanje razvoja humanitarne krize.

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Josep Borrell danas je kazao kako EU nije kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana.

“Evropska unija nije kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana. Vjerodostojna politika proširenja je ulaganje u mir i sigurnost cijele Evrope, čak i više u vremenima sve većih globalnih izazova”, istaknuo je šef evropske diplomatije.

Evropska komisija je putem zvaničnog Twitter profila poručila kako su građani Zapadnog Balkana dio Evrope i pripadaju Evropskoj uniji.

“Iznijeli smo nove smjernice za pridruživanje partnera EU. Smjernice ističu šta je postignuto i gdje još treba obaviti naporan posao”, istaknuto je iz EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...