ADNAN UPAO U APOTEKU DRŽEĆI KANTU “JUPOLA” U JEDNOJ RUCI, A PIŠTOLJ U DRUGOJ, TE POVIKAO: “Ovo je pljačka, vadi pare…”

Optuženi je uzeo oko 1.230 KM i napustio apoteku.

  • Hronika

  • 15. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 1

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Adnana Aganovića zbog krivičnih djela razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja.

Optuženi se tereti da je u maju 2020. godine u večernjim satima ušao u apoteku „Al Hana“ u Sarajevu sa maskom preko lica, smeđim kačketom na glavi, držeći u lijevoj ruci kantu bijele boje „Jupol“ i šipku, dok je u desnoj ruci držao pištolj, prenosi "Avaz".

Prišao je radnici koja je stajala za pultom, rekavši joj: „Ovo je pljačka, vadi pare!“

Iz straha, radnica je izvadila sve novčanice iz kase i bacila ih na pult.

Optuženi je uzeo oko 1.230 KM i napustio apoteku.

Nakon potvrđivanja optužnice, Sud je produžio mjeru pritvora optuženom Aganoviću. Tokom istrage o ovom slučaju, ostala je misterija zašto je optuženi u pljačku ponio kantu “Jupola”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...