ČISTKA NA POLJUDU: Legendarni Sarajlija prva žrtva nove uprave nakon katastrofalnih rezultata Hajduka…

Prije 11 mjeseci, stigao je u klub kao savjetnik bivšeg predsjednika Marina Brbića, a nakon Brbićeve ostavke, nije savjetovao praktično nikoga.

  • Sport

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Mario Stanić više nije savjetnik predsjednika uprave u Hajduku. Nakon očajne prošle i katastrofalnog početka ove sezone, bivši igrač Željezničara i Chelseaja i legendarni reprezentativac Hrvatske napustio je Poljud. Prije 11 mjeseci, stigao je u klub kao savjetnik bivšeg predsjednika Marina Brbića, a nakon Brbićeve ostavke, nije savjetovao praktično nikoga. Njegova se uloga preklapala s ulogom sportskog direktora Ivana Kepčije. 

Jakobušić smijenio Stanića

''Mario Stanić od danas više nije savjetnik predsjednika uprave HNK Hajduk za sportsku politiku i više neće obavljati nikakvu funkciju u klubu.

Gospodinu Staniću želimo puno sreće i uspjeha u daljnjoj karijeri'', objavio je Hajduk.

Prije godinu dana, Hajduk je potjerao trenera Damira Burića, a Stanić je sa sobom doveo novog sportskog direktora, mladog Ivana Kepčiju, a nakon pet godina, u klub se kao trener vratio Igor Tudor.

Stanić i Kepčija po dolasku u klub obećali su kontinuitet struke i promociju domaćih igrača, ali haos u igri Hajduka dokaz je da u tome nisu uspjeli.

Lukša Jakobušić, 11. predsjednik u nizu, preuzeo je prije nekoliko dana klub i najavio oštar zaokret. Nakon trećeg poraza u nizu, trenutna garnitura u Hajduku, počevši sa Stanićem, nema povjerenja u novog prvog čovjeka uprave i odlazak Stanića mogao se naslutiti odmah nakon prvog obraćanja Jakobušića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...