TRUMP GUBI: Joe Biden vodi u šest odlučujućih država, znači li to da se ZNA POBJEDNIK?

"New York Times" napominje da, ukoliko Biden zadrži prednosti u tri od četiri države u kojima je provedena anketa, to će skoro sigurno biti dovoljno za pobjedu kandidata Demokratske stranke.

  • Svijet

  • 03. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 5

Prema anketama, Joe Biden vodi u šest odlučujućih država – Floridi, Pennsylvaniji, Michiganu, Wisconsinu, Sjevernoj Karolini i Arizoni.

No da li će sa trona skinuti aktuelnog predsjednika i rivala Donalda Trumpa, vjerovatno ćemo saznati uskoro.

Predsjednički kandidat Demokratske stranke na američkim izborima Joe Biden vodi u četiri najvažnije "kolebljive" države SAD na dan izbora, piše list New York Times.

List navodi da je prednost Bidena u odnosu na trenutnog predsjednika SAD Donalda Trumpa ostvarena, zahvaljujući podršci glasača koji nisu učestovali u glasanju na prethodnim predsjedničkim izborima 2016. godine, prije svega pristalica Demokratske stranke.

Vođstvo bidena najizraženije je u Viskonsinu, gdje ima potpunu većinu glasova i prednost od 11 poena, odnosno 52 prema 41 odsto.

New York Times napominje da, ukoliko Biden zadrži prednosti u tri od četiri države u kojima je sprovedena anketa, to će skoro sigurno biti dovoljno za pobjedu kandidata Demokratske stranke.

Inače, i Biden i Trump uvjereni su u isto – svoju pobjedu.

Trump je rekao za medije kako još ne razmišlja o govoru pobjede.

Pobjeda je laka, izgubiti nikada nije lako, barem ne meni – istakao je.

Biden je danas posjetio kuću u kojoj je odrastao u Scrantonu. Na jednom od zidova je ostavio poruku koja glasi: “Iz ove kuće u Bijelu kuću, uz pomoć Božiju”.

Biden: Kad Amerika glasa, Amerika će se i čuti

"Danas možemo okončati mandat čovjeka koji nije uspio da zaštiti ovaj narod. Kad Amerika glasa Amerika će se i čuti. Kada se Amerika čuje, vjerujem da će poruka biti glasna i jasna. Vrijeme je da Donald Trump spakira kofere i ode kući", poručio je Biden.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...