ANA BRNABIĆ DANAS DOLAZI U BANJU LUKU: Šta radi dva dana uoči lokalnih izbora u BiH?

Protokolom je predviđeno da, zajedno s najvišim zvaničnicima RS-a, predsjednicom Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, prisustvuje otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli.

  • Vijesti

  • 13. Nov. 2020  13. Nov. 2020

  • 2

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravit će danas u jednodnevnoj posjeti Banjoj Luci. Premijerka Srbije dolazi dva dana uoči bh. lokalnih izbora i sastat će se sa zvaničnicima koji su funkcioneri SNSD-a.

Protokolom je predviđeno da, zajedno s najvišim zvaničnicima RS-a, predsjednicom Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, prisustvuje otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli, a zatim i tronamjenskog objekta u banjalučkom naselju Petrićevac, u kojem će biti smješteni ambulanta, vrtić i mjesna zajednica.

Izgradnja ovih objekata velikim dijelom finansirana je zahvaljujući donatorskim sredstvima Vlade Srbije.

Nakon toga, Brnabić će u zgradi Vlade RS-a razgovarati s premijerom Radovanom Viškovićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a nakon sastanka bit će potpisana zajednička izjava o izgradnji tri hidrocentrale u gornjem slivu Drine.

Premijer RS-a Radovan Višković jučer je rekao da su obaveze Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije ispunjene te da će u narednih nekoliko dana "Elektroprivreda Srbije" uplatiti osnivački ulog od 39 miliona KM, piše Klix.

"Time 'Elektroprivreda Srbije' postaje partner 'Elektroprivredi RS-a' u izgradnji ovog energetskog sistema koji je više nego značajan i za RS i za Srbiju", naveo je Višković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...