KINEZI NADMAŠILI SEBE: Sve će biti gotovo prije roka, pogledajte kako teku radovi na Pelješkom mostu (FOTO; VIDEO)

Na gradilište Pelješkog mosta stigao je brod koji će odvesti plovne objekte korištene za radove u moru. To znači da su radovi ispod površine i na samoj površini mora završeni - sada se čeka da se dvije obale napokon spoje mostom.

  • Ekonomija

  • 15. Nov. 2020  

  • 4

Zhen Hua 33  treći je potopni brod koji je u nepune dvije godine uplovio na gradilište Pelješkog mosta.

Tokom noći brod je uronio u more tako da se teretni dio našao više od metra ispod morske površine i trenutačno remorkeri na njega uguravaju plovne objekte, javlja HRT.

Kad ispusti balast brod će se podići i sa šest plovnih objekta pomoću kojih su obavljani radovi u moru, otploviti u Kinu. Drugim riječima, završeni su svi radovi ispod morske površine, no u punom su jeku aktivnosti kojima most raste u visinu i dužinu.

- U ovom trenutku na gradilištu se izvode armirano-betonski radovi na izgradnji pilona te montaži i zavarivanju čelične rasponske konstrukcije, govori Davor Perić, inženjer Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

- Radovi teku dobro i iduću isporuku čeličnih segmenata očekujemo 22. studenog kada stiže ukupno 15 novih čeličnih segmenata koji teže ukupno 4300 tona, govori Davor Perić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...