ZAHUKTAVA SE U SARAJEVU: Počeli pregovori o novoj Vladi KS

Kao najozbiljniji kandidat za novog premijera spominje se Edin Forto, koji je Vladu KS predvodio u jednogodišnjem mandatu "šestorke".

  • Vijesti

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 0

Nova skupštinska većina u Kantonu Sarajevo počela je danas razgovore o novoj Vladi, ali prije svega o ciljevima koji će se pred nju postaviti. Prvi sastanak već je održan u prostorijama Naše stranke, a kako saznajemo, nastavak je planiran poslije podne u organizaciji Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL). Iako se imenima premijera i ministara uveliko špekulira, kadrovska rješenja još nisu na stolu.

Kao najozbiljniji kandidat za novog premijera spominje se Edin Forto, koji je Vladu KS predvodio u jednogodišnjem mandatu "šestorke". U izjavi za Klix.ba Forto je kazao da "četvorka" još nije u fazi razgovora o konkretnim imenima, ali da će se i to uskoro znati.

"Što se tiče formiranja Vlade KS, nismo došli u fazu razgovora o konkretnim imenima niti ko će rukovoditi kojim resorom. Dogovarali smo se o programu. Čim budemo imali konkretna imena, javnost će biti upoznata o njima. To će biti uskoro. Proces smjene je počeo", kazao je.

U kontestu te funkcije, posljednjih dana spominje se i ugledna bankarka Sanela Pašić.

Kao novi ministri spominju se i Lejla Brčić, Haris Bašić, Admir Katica i Adnan Šteta, koji su bili dio Vlade koju je kao premijer predvodio Edin Forto.

Još je u toku formalna smjena sada već bivše vlade Marija Nenadića, a sjednica o izglasavanju nepovjerenja trebala bi biti održana 30. novembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...