MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e: Uhapšen i Hasan Ćelam, pogledajte privođenje (VIDEO)

Povodom današnjih hapšenja oglasilo se i Tužilaštvo KS i saopćilo za šta se terete Zijad Blekić, Hasan Ćelam i ostali.

  • Vijesti

  • 09. Dec. 2020  09. Dec. 2020

  • 0

Pripadnici SIPA-e uhapsili su još jednog osumnjičenog u okviru akcije kodnog naziva "Profit". Radi se o Hasanu Ćelamu, bivšem direktoru Komisije za vrijednosne papipre FBiH.

Inače, povodom današnje akcije kodnog naziva "Profit", koju provodi SIPA, a u kojoj je, između ostalih, uhapšen i sarajevski biznismen Zijad Blekić, oglasilo se i Tužilaštvo KS. U saopćenju se navodi koliko je osoba pod istragom i za koja se krivična djela terete.

imageHapšenje Hasana Ćelama/Didier Torche/

- Nakon višemjesečne istrage i po nalogu Tužilaštva KS, pripadnici SIPA-e započeli su rano jutros realizaciju akcije kodnog naziva "Profit". U toku su pretresi na više lokacija zbog krivičnih djela organizorani kriminal i pranje novca. Pod istragom Tužilaštva u ovom predmetu je 18 osoba.

Osumnjičeni se terete da su kao organizirana grupa iskorištavanjem pozicija u više firmi sklapali fiktivne ugovore, ugovore o pozajmicama i cesijama, piše "Oslobođenje".

Također, sumnjiče se da su manipulativnim radnjama na tržištu vrijednosnih papira te višemilionskim transakcijama posredstvom FIMA banke ostvarili nezakonitu imovinsku korist u iznosu od oko 30 miliona maraka, navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Prema riječima portparolke Tužilaštva KS Azre Bavčić, do sada je u ovoj akciji uhapšeno nekoliko osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...