"SB" NA LICU MJESTA: U akciji "Profit" 12 osoba predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, dvoje osumnjičenih nakon ispitivanja pušteno na slobodu... (FOTO)

Dvije osobe su nakon ispitivanja u SIPA-i puštene na slobodu.

  • Vijesti

  • 10. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 0

Od 14 osoba koje su lišene slobode u akciji kodnog naziva "Profit", 12 ih je predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić potvrdila je da će svi biti zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajuci tužioci odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenima.

Naglasila je i da su dvije osobe nakon ispitivanja u SIPA-i puštene na slobodu.

Podsjetimo, jučer su vršeni pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata te pokretnih stvari na više lokacija u Sarajevu, Brezi i Travniku, koje koristi 16 fizičkih lica i devet pravnih lica, i do sada je otkriveno i privremeno oduzeto 744.800 EUR, 89.400 КM, 10.800 КN i 13.720 RSD te obimna dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U realizaciji ove akcije učestvovali su Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, kao i policijski službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Кantona Sarajevo.

Pogledajte šta je naš fotoreporter zabilježio na licu mjesta.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...