VELIKI "ULOV" ZDRUŽENIH POLICIJSKIH SNAGA: Razbijen veliki "lanac" između SAD-a i Rusije, zaplijenjeno...

Odnosi Rusije i SAD-a su na najnižem nivou poslije Hladnog rata, ali dvije zemlje nastavljaju saradnju u oblasti međunarodne sigurnosti i globalnih pitanja.

  • Svijet

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 0

Ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) saopštila je danas da je, u saradnji s američkim vlastima, zaplijenila veliku količinu kokaina i razbila međunarodni lanac za krijumčarenje droge.

FSB navodi da je zaplijenjeno 330 kilograma kokaina, uglavnom u moskovskom regionu, u zajedničkoj operaciji s Administracijom za suzbijanje droge (DEA) pri američkom Ministarstvu pravde.

U zajedničkoj operaciji koja je započeta u maju u Sankt Peterburgu, identifikovani su i privedeni članovi kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu i Rusiju.

FSB navodi da je zaplijenjeni kokain mogao biti prodat za oko 13,6 miliona dolara.

Odnosi Rusije i SAD-a su na najnižem nivou poslije Hladnog rata, ali dvije zemlje nastavljaju saradnju u oblasti međunarodne sigurnosti i globalnih pitanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...