ZUCKERBERG BLOKIRAO TRUMPA NA FACEBOOKU I INSTAGRAMU: Objasnio je svoj potez...

Ostaje li bivši američki predsjednik u "tehnološkom mraku"?

  • HiTec

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 0

Mark Zuckerberg, osnivač i prvi čovjek Facebooka, oglasio se maloprije na svojoj društvenoj mreži u vezi s aktuelnim nasilnim protestima pristaša već sada bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koji su upali u zgradu Kongresa SAD-a.

Nakon što je Twitter onemogućio neke opcije na profilu, Facebook i Instagram blokirali su Donalda Trumpa zbog stalnog kršenja pravila tih društvenih mreža, saopćio je Zuckerberg te dodao da će blokada trajati sve dok se vlast mirno ne prenese Joeu Bidenu i njegovoj administraciji.

- Šokantni događaji u posljednja 24 sata jasno pokazuju da predsjednik Donald Trump namjerava iskoristiti svoje preostalo vrijeme na funkciji kako bi potkopao miran i zakonit prijelaz vlasti na svog izabranog nasljednika Joea Bidena. Njegova odluka da se svojom platformom oprosti, a ne da osudi postupke svojih pristaša u zgradi Kapitola, sa pravom je uznemirila ljude u SAD-u i širom svijeta. Ove smo izjave jučer uklonili, jer smo procijenili da će njihov učinak - i vjerojatno njihova namjera - biti izazivanje daljnjeg nasilja - istaknuo je Zuckerberg.

On je dodao i to da, nakon potvrde izbornih rezultata, prioritet za sve stanovnike SAD-a mora biti osiguravanje da preostalih 13 dana i period poslije inauguracije prođu mirno.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...