PANIKA U ZGRADI SUDA: Oboljeli od koronavirusa došao na sud iako mu je određeno kućno liječenje...

Oboljeli od Covida-19 došao je u ponedjeljak u zgradu Općinskog suda u Požegi u susjednoj Hrvatskoj, izvijestila je u utorak policija i najavila da 36-godišnjaka očekuje kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

  • Regija

  • 02. Feb. 2021  02. Feb. 2021

  • 0

U jutarnjim satima 36-godišnjak je pristupio u zgradu suda iako mu je zbog pozitivnog testa na Covid-19 izrečena sigurnosna mjera liječenja u kući od 27. januara do 6. februara 2021. Time nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima, navodi se u saopćenju Policijske uprave požeško-slavonske.

Najavila je da, nakon što istekne izrečena mjere liječenja, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje da je 36-godišnjak počinio krivično djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti iz člana 180. Krivičnog zakona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...