VUČIĆ U VELIKIM PROBLEMIMA: Sad je sve jasno, evo ko stoji iza napada na vladiku Grigorija!?

Facebook stranica na kojoj je objavljen i s koje je podijeljen videosnimak u kojem se iznose brojne optužbe na račun vladike Grigorija nosi ime "Javnost Srbije", a interesantno je da dijeli istu mail adresu s Institutom za medijaciju iz Novog Sada.

  • Regija

  • 03. Feb. 2021  03. Feb. 2021

  • 0

Advokat i potpredsjednik Narodne stranke Vladimir Gajić kaže za Nova.rs da će podnijeti tužbu protiv NN lica zbog ovakvog targetiranja vladike te da će Tužilaštvu za visokorganizovani kriminal dostaviti sve linkove i snimke ekrana koji govore o vezi spomenute stranice i instituta. Gajić je uvjeren da iza snimka stoji Srpska napredna stranka, a istog je mišljenja i potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, o kojoj, također, postoje brojni spotovi u produkciji iste stranice. Istovremeno iz Instituta za medijaciju tvrde da nemaju veze sa snimkom i da im je mail ukraden.

Podsjetimo, na YouTubeu se pojavio snimak u kojem se vladici diseldorfskom i cijele Njemačke pripisuje niz teških optužbi. Među njima i to da je tražio da se patrijarh srpski Pavle živ sahrani, da dijeli vjerni narod na dobar i loš, ne vjeruje u demokratiju, podržava izvjesne političke opcije i njihov je kandidat za predsjednika države. Ovaj video podijeljen je na društvenim mrežama, a dijelila ga je Facebook stranica "Javnost Srbije". Ovaj video ocijenjen je kao direktna prijetnja vladiki, a povučena je paralela sa sličnim spotom koji je neposredno pred njegovu smrt objavljen i protiv Olivera Ivanovića.

U međuvremenu, snimak je nestao s YouTubea, ali je ostao zabilježen na društvenim mrežama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...