SVE JE VRLO JEDNOSTAVNO: Evo kako uz pomoć selfieja možete provjerite kakvo vam je trenutno zdravstveno stanje

Većina korisnika prenosnih uređaja kao što su fitness narukvice ili pametni satovi, prati svoje zadravstveno stanje pomoću tih uređaja.

  • HiTec

  • 07. Feb. 2021  

  • 0

Pogotovo ako se bave nekim sportom. Jer takvi uređaji mogu mjeriti broj otkucaja srca, količinu stresa, zasićenost krvi kisikom, pa čak i temperaturu ili krvni tlak. No, šta kad nemate takav uređaj, a ipak biste željeli pratiti svoje zdravlje?

Google je osmislio aplikaciju koja će to omogućiti svim korisnicima pametnih telefona. Kako su objavili, od sljedećeg mjeseca aplikacij Google Fit bit će dostupna za korisnike Pixel telefona, a onda i za druge korisnike Androida.

An image of a phone showing how you use Google Fit to monitor your respiratory rate.

Aplikacija tako mjeriti frekvenciju disanja i broj otkucaja srca pomoću prednje odnosno selfie kamere. Dovoljno je nasloniti telefon na nešto kako bi u fokusu kamere bila glava i gornji dio prsa te disati normalno te će aplikacija izračunati frekvenciju disanja. Za mjerenje broja otkucaja srca, dovoljno je staviti prst na stražnju kameru.

Iz Googlea ističu kako njihova mjerenja ne služe u medicinske svrhe, ali mogu poslužiti kao indikatori da se nešto događa u tijelu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...