FATA ORLOVIĆ PRIMA INFUZIJU, ALI NE ODUSTAJE: "Ako saznate kada će ukloniti crkvu, javite mi, da uzmete muštuluk"

Vjeruje da će je zdravlje poslužiti kako bi dočekala da se konačno, nakon više od 20 godina, ukloni crkva iz njene avlije.

  • Društvo

  • 10. Feb. 2021  10. Feb. 2021

  • 5

Fata Orlović još čeka na izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava iz Strasbourga još iz 2019. godine, prema kojoj je bh. entitet RS dužan da iz njene avlije u Konjević-Polju ukloni nelegalno izgrađenu pravoslavnu crkvu.

Pojavila se informacija da je Općina Bratunac, na čijoj se teritoriji nalazi Konjević-Polje, raspisala tender za uklanjanje crkve. Fata Orlović je nešto načula o tome, ali ništa više od toga. Trenutno je okupirana svojim zdravljem.

- Evo, upravo primam infuziju. Ukupno sam ih primila do sada 10, preostalo mi je još pet. Dolazi mi medicinska sestra i priključuje mi infuziju. Osjećam se mnogo bolje, sada idem niz stepenice kao mlada – kaže Fata Orlović za Faktor.ba.

Vjeruje da će je zdravlje poslužiti kako bi dočekala da se konačno, nakon više od 20 godina, ukloni crkva iz njene avlije.

- Kažu, sve će biti gotovo na proljeće. Dobro, sačekat ćemo proljeće. Ako šta saznate, javite mi, da mi uzmete muštuluk – poručuje Fata Orlović.

Pokušali smo saznati u Općini Bratunac da li je zaista raspisan tender za uklanjanje crkve, ali nam u tamošnjim nadležnim službama nisu mogli to potvrditi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...