POKUŠAJ UBISTVA U CENTRU SARAJEVA: Maloljetniku se bore za život, uhapšeni osumnjičeni i saučesnica

Policija je sinoć u 19.45 sati na području općine Stari Grad, radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, pronašla i uhapsila D. B., rođenog 1998. godine u Sarajevu. Uhapšena je i Š. H., rođena 1998. godine u Sarajevu, a koja se sumnjiči za saučesništvo.

  • Hronika

  • 22. Feb. 2021  22. Feb. 2021

  • 0

Sarajevskoj policiji jučer je oko 15 sati prijavljeno da je na Obali Kulina bana u općini Stari Grad Sarajevo nožem povrijeđena jedna osoba.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je povrijeđen maloljetnik, rođen 2003. godine, iz Sarajeva.

Njemu je pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu pomoć KS, koja ga je prebacila u KCUS, čiji su ljekari konstatovali da je zadobio teške tjelesne povrede, opasne po život.

Zadržan je na liječenju u Klinici za torakalnu hirurgiju, saopćili su iz MUP-a.

Policija je sinoć u 19.45 sati na području općine Stari Grad, radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, pronašla i uhapsila D. B., rođenog 1998. godine u Sarajevu.

On se sumnjiči za pokušaj ubistva maloljetnika, piše "Oslobođenje".

Također, uhapšena je i Š. H., rođena 1998. godine u Sarajevu, koja se sumnjiči za saučesništvo.

- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad uhapšenima - saopćeno je iz MUP-a KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...