POLICIJSKA AKCIJA U SARAJEVU: Pretresi na više lokacija, dvije osobe uhapšene

Osobe rođene u Đurđeviku terete se da su u proteklom periodu eksploatisale žene i djecu, odnosno prisiljavale ih na prosjačenje na području Kantona Sarajevo.

  • Hronika

  • 01. Apr. 2021  01. Apr. 2021

  • 0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode akciju kodnog naziva "Partner" radi dokumentovanja krivičnog djela trgovina ljudima

- Izvršeni su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Slobode su lišene dvije osobe i to N. O. (1980.) i S. A. (1986.), obojica rođeni u Đurđeviku. Oni su osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela na način da su u proteklom periodu eksploatisali žene i djecu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi radnom eksploatacijom i prisilnim prosjačenjem na području Kantona Sarajevo - naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, oba osumnjičena će biti predata u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...