PRETRESI NA VIŠE LOKACIJA: U akciji "Skripta" uhapšene četiri osobe iz...

...Prijedora, a pretresi izvršeni na šest lokacija na području Prijedora, Doboja, Modriče i opštine Laktaši.

  • Hronika

  • 09. Apr. 2021  09. Apr. 2021

  • 0

Službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovali su operativnu akciju kodnog naziva"Skripta" radi otkrivanja i dokazivanja krivičnih djela kompjuterska prevara i pranje novca.

U okviru navedene akcije, policijski službenici uhapsili su osobe inicijala S. D. iz Doboja, D. P. iz Modriče, T. D. iz Laktaša i S. D. iz Prijedora te izvršili pretrese na šest lokacija na području Prijedora, Doboja, Modriče i opštine Laktaši.

U pretresima je pronađeno i oduzeto više predmeta koji će biti predmet daljnjeg krivičnog postupka (mobilni telefoni, kompjuteri, laptopi, kompjuterska oprema, SIM kartice).

Za navedene osobe postoje osnovi sumnje da su kreirali i koristili zlonamjerne programe, uz pomoć kojih su tokom 2020. godine neovlašteno pristupali "M:telovoj" aplikaciji m:go, nakon čega su vršili dopunu većeg broja pretplatničkih kartica da bi nakon toga lično ili angažujući druge osobe podizali tako stečeni novac kroz sistem kladionica i finansijskih institucija, čime su pričinili materijalnu štetu u iznosu većem od 650.000 KM.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv navedenih osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...