DA SE NAJEŽIŠ: Sarajevski umjetnik Midhat Kapetanović objavio dirljivu ilustraciju sa preminulom djevojčicom

Tragična sudbina zlostavljane djevojčice koja je jučer preminula u bolnici u Klaićevoj u Zagrebu, dirnula je mnoge u Hrvatskoj i regiji. Sarajevski ilustrator Midhat Kapetanović objavio je dirljiv crtež posvećen malenoj.

  • Kultura

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 0

Poznati sarajevski ilustrator Midhat Kapetanović, koji je na društvenim mrežama na dan zemljotresa u Petrinji objavio crtež koji prikazuje sarajevskog Vučka dok za ruku drži Zagija, sada je objavio i potresni crtež posvećen preminuloj djevojčici.

Na crtežu se vide Vučko i Zagi, simboli Sarajeva i Zagreba, kako zagrljeni i u tuzi sjede ispred nadgrobnog spomenika. Na spomeniku su upaljene svijeće, a pred njime je lutka malene plavokose djevojčice.

Uz crtež, Kapetanović je napisao: “Kada mali glasovi utihnu, ostaje najglasnija tišina.”

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...