ŠOK I NEVJERICA: Pogledajte kako je Zdravko Krivokapić odgovorio na pitanje beogradskog novinara je li u Srebrenici počinjen genocid

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je u intervjuu za "Oko" na RTS-u da će Vlada trajati “bar do predsjedničkih izbora”, dodavši da su kraj njegove Vlade mnogi priželjkivali još od datuma izbora i promjena, ali posebna je priča njegov odgovor na pitanje o genocidu u Srebrenici.

  • Regija

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 1

Kada je riječ o ministru pravde, manjinskih i ljudskih prava Crne Gore Vladimiru Leposaviću, čiju je ostavku tražio, Krivokapić je rekao da je nesporno da svaki čovjek griješi, ali da je on napravio nesporazum o sporazumu koji su potpisali tri lideri opozicije, a koji je i “vaspostavio” tu vladu.

- Zatim se direktno ogriješio i o deklaraciju koju je crnogorska Skupština usvojila. Ministar pravde je napravio tri faula, a ja spominjem jedan i to je dovoljno da premijer traži njegovu smjenu. Međutim, na ovoj vladi očigledno moraju da se isprobaju svi elementi Ustava pa je ovo prvi put u istoriji Crne Gore da premijer traži smjenu ministra koji ne želi da bude razriješen. Sada imamo jednu nedefinisanu situaciju, ali se ja nadam da će to biti razriješeno kroz skupštinsku proceduru - rekao je Krivokapić.

Na direktno pitanje srbijanskog novinara da li je počinjen genocid u Srebrenici, premijer Crne Gore dao je šokantan odgovor.

"Slobodna Bosna" donosi video koji svjedoči da ministar Leposavić nije jedini koji ne priznaje genocid u Srebrenici.

Pogledajte šta je izjavio premijer Crne Gore na jednostavno pitanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...