ŠTA MOŽE BALKANAC NA STRUJU: Pogledajte kako je električna Dacia Spring prošla na los testu, rezultat će mnoge iznenaditi

Najbolji na los testu od električnih vozila bio je Teslin Model X sa 83 kilometra na sat.

  • Auto

  • 26. Apr. 2021  26. Apr. 2021

  • 0

Španski portal "KM.77" već godinama provodi los testove, a ovaj put na red je došao mali Dacijin električni SUV Spring Electric. Nakon nekoliko pokušaja, on je prošao test sa 77 kilometara na sat, što sigurno nije najbolji rezultat, ali je mnogo više od onoga što se očekuje od jednog diskontnog automobila.

Od električnih konkurenata, Honda e je prošla test sa sporijih 75 km/h, Tesla Model X sa 70 km/h, a Porsche Taycan Turbo S bio je brži za samo jedan kilometar na sat – 78 km/h. Najbolji na los testu bio je Teslin Model X s 83 km/h. S 45 konjskih snaga, Dacia je daleko od sportskog automobila, ali čini se da je na cesti sigurna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...