DOKTORICA ALEMKA MARKOTIĆ NAJAVLJUE: "Krivulja se prelomila i polako pada, moguće je da ćemo pred zimu morati..."

Direktorica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić poručila je za Dnevnik Nove TV kako se krivulja prelomila i polako pada, ali da ljudi i dalje moraju biti oprezni.

  • Regija

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 0

- Svi vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme moći biti bez maske - rekla je. Što se tiče prenapučenih bolničkih Covid-odjela, Markotić je poručila da će se olakšanje osjetiti za tri do četiri sedmice.

Napomenula je i kako se ubrzava i dinamika vakcinisanja.

- Mislim da je to iznimno važno. Ja se iskreno nadam da će naše službe napraviti izvrstan posao i da će se veliki broj cijepiti - rekla je.

Što se tiče dovakcinisanja trećom dozom, Markotić ističe kako je moguće da će se pred zimu trebati još jednom vakcinisati i da je moguće da će situacija biti kao i s gripom. 

- Da ćemo svake godine trebati određeno docjepljivanje i tu čekamo neke nove, relevantne podatke - objasnila je i dodala da, ukoliko se licence za vakcine protiv koronavirusa ne budu naplaćivale kao što se govori, to će biti velika stvar za globalno zdravstvo, prenosi "24sata".

Markotić je poručila i kako je moguće da će najesen biti puno bolja situacija u odnosu na ovu zimu, a da ćemo već od idućeg proljeća moći "puno slobodnije disati".


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...