NEVJEROVATNI PRIZORI OBIŠLI SVIJET: Više od 100.000 Palestinaca klanjalo bajram-namaz u Al-Aqsi

Na hiljade muslimana klanjalo je danas bajram-namaz u džamiji Al-Aqsi u Istočnom Al-Qudsu (Jerusalem), koji se nalazi pod izraelskom okupacijom, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

Palestinci u Istočnom Al-Qudsu i ovog Bajrama pohrlili su u džamiju Al-Aqsu kako bi klanjali bajram-namaz, kojim počinje jedan od najvećih muslimanskih praznika.

Uprkos napadima izraelskih snaga u kojima su u posljednjih nekoliko dana ubijene na desetine Palestinaca, palestinski muslimani pohrlili su jutros na bajram-namaz.

Iz Uprave za vakufe u Jerusalemu saopćeno je da je u Al-Aqsi bajram-namaz klanjalo više od 100.000 vjernika.

Nakon bajram-namaz u haremu džamije Al-Aqsa klanjan je i dženaza-namaz u odsustvu za sve šehide koji su položili živote u napadima izraelskih snaga tokom posljednjih dana ramazana.

Nakon dženaza-namaza, održan je i protest tokom kojeg su se mogle čuti poruke "Sloboda", "Naše živote ćemo dati za Al-Aqsu".

Ministarstvo zdravlja Palestine saopćilo je danas da je u posljednjim izraelskim napadima na Gazu poginulo ukupno 65 osoba, među kojima 16 djece i pet žena, a broj ranjenih u izraelskim napadima je povećan na 365.

Palestinske grupe otpora dale su izraelskoj policiji rok da se do 18 sati 10. maja povuče iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al-Aqse u okupiranom Istočnom Al-Qudsu. Izraelske snage nisu se povukle u zadanom roku, nakon čega je uslijedio sukob i žestoki napadi izraelskih snaga na Gazu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...